Receptbeskrivning
Fylld hel kyckling
Ingredienser
för
1 st hel kyckling
1 st äpple
1 st gullök
4 st torkade fikon
1 st kanelstång
4 st hela kryddnejlikor
3 st stjärnanis
salt & peppar
rostade hasselnötter
persilja
1 st äpple
1 st gullök
4 st torkade fikon
1 st kanelstång
4 st hela kryddnejlikor
3 st stjärnanis
salt & peppar
rostade hasselnötter
persilja
Beskrivning
Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 7-8 timmar på låg
Gör så här:
Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg.
Lägg den i grytan och sätt den på låg i 8 timmar.
Koka den tills den är helt genomstekt
Vid servering:
Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar.
Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja.
Gör så här:
Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg.
Lägg den i grytan och sätt den på låg i 8 timmar.
Koka den tills den är helt genomstekt
Vid servering:
Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar.
Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja.
Visningar: 343
Inlagt 2016-06-27 11:27:45