Receptbeskrivning

Kycklingfilé med ädelostfyllda champinjoner och blue cheese-kräm med sting

Ingredienser för
4 st kycklingfile´er
250 g champinkoner
1 st charlottenlökar
10 st valnötter
70 g ädelost
1 krm salt
peppar
blue cheese-kräm:
2 dl crème fraiche
70 g ädelost
0.5 tsk chiliflakes
salt
rosmarin (dekoration)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Stek dem med skinnsidan nedåt på medelhög värme i cirka 5 minuter så att skinnet får färg.
Vänd och stek i ytterligare någon minut.
Lägg filéerna i en ugnsform och låt dem gå färdigt i ugnen, i cirka 20 minuter.
Ta loss ”fötterna” på champinjonerna och hacka dem fint.
Finhacka även schalottenlöken och valnötterna.
Stek i smör tills löken blivit mjuk.
Blanda med ädelosten och kryddorna.
Skär av en liten skiva av champinjonernas ovansida så välter de inte omkull.
Fyll champinjonerna och gratinera i ugnen i 10–15 minuter.
Smula sönder ädelosten och blanda med crème fraiche och chili.
Smaka av med salt.



Visningar: 322
Inlagt 2016-06-27 11:29:36