Receptbeskrivning
Kokt torsk med äggsås
Ingredienser
för
600 g torskfilé
1 msk hackad dill
1 msk hackad timjan
salt &peppar
2 st ägg
1 dl grädde
1 st fiskbuljongtärning
0.5 st pressad citron
1 msk hackad dill
1 msk hackad timjan
salt &peppar
2 st ägg
1 dl grädde
1 st fiskbuljongtärning
0.5 st pressad citron
Beskrivning
Krydda torsken runt om med salt och peppar.
Lägg i en smord ugnsform och pensla med smält smör.
Strö de hackade örterna över.
Ställ in på 175° i 10-15 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
Den ska bara bli genomvarm, annars kan den lätt bli lite torr.
Koka upp grädden med buljongen, krydda med lite salt och peppar.
Skär äggen i små tärningar.
När såsen tjocknat rör du i det hackade ägget och citronsaften.
Låt koka upp och dra från värmen.
Rör ner smöret i såsen.
Servera torsken på en bädd av äggsås, bönor eller sparris till.
Lägg i en smord ugnsform och pensla med smält smör.
Strö de hackade örterna över.
Ställ in på 175° i 10-15 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
Den ska bara bli genomvarm, annars kan den lätt bli lite torr.
Koka upp grädden med buljongen, krydda med lite salt och peppar.
Skär äggen i små tärningar.
När såsen tjocknat rör du i det hackade ägget och citronsaften.
Låt koka upp och dra från värmen.
Rör ner smöret i såsen.
Servera torsken på en bädd av äggsås, bönor eller sparris till.
Visningar: 204
Inlagt 2016-06-28 05:25:10