Receptbeskrivning

Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Ingredienser för
2 dl quinoa
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st rödlök
2 st morötter
1 st zucchini
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater
3 msk röd pesto
1 frp salladsost eller fetaost (á 150g)
persilja (till garnering)
ev olja att ringla över


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.

Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna.

Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat.

Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja. Ringla ev över lite olja.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Visningar: 374
Inlagt 2016-06-28 11:45:03