Receptbeskrivning
Pestoquinoa med krispiga grönsaker
Ulf Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
2 dl quinoa
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st rödlök
2 st morötter
1 st zucchini
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater
3 msk röd pesto
1 frp salladsost eller fetaost (á 150g)
persilja (till garnering)
ev olja att ringla över
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st rödlök
2 st morötter
1 st zucchini
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater
3 msk röd pesto
1 frp salladsost eller fetaost (á 150g)
persilja (till garnering)
ev olja att ringla över
Beskrivning
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna.
Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat.
Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja. Ringla ev över lite olja.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna.
Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat.
Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja. Ringla ev över lite olja.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Visningar: 429
Inlagt 2016-06-28 11:45:03

