Receptbeskrivning
Sega kola- och chokladsnittar
Ingredienser
för
Beskrivning
Sega kola- och chokladsnittar 40st
Kolasnittar:
100g smör
1dl socker
1,5msk sirap
1msk vaniljsocker
2,5dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1nypa salt
Chokladsnittar:
100g smör
1dl socker
1,5msk sirap
1msk vaniljsocker
2,25dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
2,5msk kakao
1nypa salt
Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser till kakorna i två olika bunkar (en för kola och en för choklad)
Dela varje deg i 8 delar och rulla ut dem till tunna längder.
Lägg varannan ljus- och mörk. Fyra längder trycks ihop bredvid varandra.
Gaffla kakorna och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning, skär i snitt och låt sedan svakna helt innan du flyttar på dem.
Kolasnittar:
100g smör
1dl socker
1,5msk sirap
1msk vaniljsocker
2,5dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1nypa salt
Chokladsnittar:
100g smör
1dl socker
1,5msk sirap
1msk vaniljsocker
2,25dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
2,5msk kakao
1nypa salt
Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser till kakorna i två olika bunkar (en för kola och en för choklad)
Dela varje deg i 8 delar och rulla ut dem till tunna längder.
Lägg varannan ljus- och mörk. Fyra längder trycks ihop bredvid varandra.
Gaffla kakorna och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning, skär i snitt och låt sedan svakna helt innan du flyttar på dem.
Visningar: 313
Inlagt 2016-07-01 08:56:22






30 min