Receptbeskrivning
PÃ¥gens kanelgifflar
Ingredienser
för
Beskrivning
Briochebullar (pågens kanelgifflar)
25g jäst
10-12dl vetemjöl special
0,5dl socker
1tsk salt
4st ägg
1,5dl. kall mjölk
225g kallt smör
+
50 g extra smör att bre på vid utkavlingen
+socker och kanel
SOCKERLAG
1dl socker
1dl vatten
Knäck i äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och jäst. Rör om till jästen har löst sig.
Blanda sakta ner de torra ingredienserna och kör med maskin ca 5 minuter. Öka hastigheten och kör 15 minuter till. Dubbla tiden om du knådar för hand.
Fortsätt vispa och klicka i smöret lite i taget. När smöret är upplöst så låt degen jäsa minst 1 1/2- 2 h (eller över natten i kylskåp)
Kavla ut degen (tillsätt ev. mer mjöl den ska inte vara för klibbig dvs inte fasta i bordet) och bred på rumsvarmt smör, strö över socker och kanel.
Rulla ihop till en rulle, skär små bitar. "Sätt" bullbiten upp istället för att lägga den ner som man gör vanliga fall när man bakar kanelbullar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Jäs 30 minuter under bakduk.
Gör sedan en sockerlag. Koka upp socker och vatten, låt sockret bli upplöst.
Pensla på sockerlag på dina bullar.
Grädda mitten av ugnen ca. 8-10 minuter.
Låt vila på plåten.
25g jäst
10-12dl vetemjöl special
0,5dl socker
1tsk salt
4st ägg
1,5dl. kall mjölk
225g kallt smör
+
50 g extra smör att bre på vid utkavlingen
+socker och kanel
SOCKERLAG
1dl socker
1dl vatten
Knäck i äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och jäst. Rör om till jästen har löst sig.
Blanda sakta ner de torra ingredienserna och kör med maskin ca 5 minuter. Öka hastigheten och kör 15 minuter till. Dubbla tiden om du knådar för hand.
Fortsätt vispa och klicka i smöret lite i taget. När smöret är upplöst så låt degen jäsa minst 1 1/2- 2 h (eller över natten i kylskåp)
Kavla ut degen (tillsätt ev. mer mjöl den ska inte vara för klibbig dvs inte fasta i bordet) och bred på rumsvarmt smör, strö över socker och kanel.
Rulla ihop till en rulle, skär små bitar. "Sätt" bullbiten upp istället för att lägga den ner som man gör vanliga fall när man bakar kanelbullar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Jäs 30 minuter under bakduk.
Gör sedan en sockerlag. Koka upp socker och vatten, låt sockret bli upplöst.
Pensla på sockerlag på dina bullar.
Grädda mitten av ugnen ca. 8-10 minuter.
Låt vila på plåten.
Visningar: 2067
Inlagt 2016-07-02 19:48:02






30 min