Receptbeskrivning
Minimuffins med hallon- o jordgubbstopping
Ingredienser
för
Beskrivning
Minimuffins med hallon- o jordgubbstopping
Ca 30st
100g Smör
1dl Strösocker
2st Ägg
1 1/2dl Vetemjöl
1 1/2msk Vaniljsocker
1tsk Bakpulver
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret på låg värme i en kastrull, låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Frosting:
25g jordgubbar
25g Hallon
150g philadelphiaost
0.5 dl florsocker
0.5 dl vispgrädde
Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.
Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.
Tillsätt vispgrädden lite i taget.
Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.
Spritsa toppingen på cupcakesen.
Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
Ca 30st
100g Smör
1dl Strösocker
2st Ägg
1 1/2dl Vetemjöl
1 1/2msk Vaniljsocker
1tsk Bakpulver
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret på låg värme i en kastrull, låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Frosting:
25g jordgubbar
25g Hallon
150g philadelphiaost
0.5 dl florsocker
0.5 dl vispgrädde
Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.
Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.
Tillsätt vispgrädden lite i taget.
Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.
Spritsa toppingen på cupcakesen.
Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.
Visningar: 288
Inlagt 2016-07-03 17:18:42






30 min