Receptbeskrivning

Minimuffins med hallon- o jordgubbstopping

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Minimuffins med hallon- o jordgubbstopping

Ca 30st

100g Smör
1dl Strösocker
2st Ägg
1 1/2dl Vetemjöl
1 1/2msk Vaniljsocker
1tsk Bakpulver


Börja med att sätta ugnen på 175°C.

Smält smöret på låg värme i en kastrull, låt svalna.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.

Häll försiktigt i det avsvalnade smöret och rör ihop.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke för sig och rör försiktigt ner det i äggblandningen.

Fyll formarna till 2/3 och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

Frosting:
25g jordgubbar
25g Hallon
150g philadelphiaost
0.5 dl florsocker
0.5 dl vispgrädde

Mixa jordgubbar och hallon med stavmixer eller i matberedare.

Vispa samman jordgubb/hallonpuré, färskost och florsocker med elvisp.

Tillsätt vispgrädden lite i taget.

Fortsätt vispa till en fluffig och hård frosting.

Spritsa toppingen på cupcakesen.

Garnera gärna med lite strössel eller färska bär.

Visningar: 288
Inlagt 2016-07-03 17:18:42