Receptbeskrivning
Torsk i purjolöksgrädde
Ingredienser
för
800 g fryst torsk eller färsk
1 st purjolök
1 st fänkål
2 msk timjan
4 dl matlagningsgrädde
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
1 krm salt
1 st purjolök
1 st fänkål
2 msk timjan
4 dl matlagningsgrädde
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
1 krm salt
Beskrivning
Tina fisken
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva purjolök och fänkål i tunna strimlor. Hetta upp oljan i stekpannan.
Fräs purjolök + fänkål mjukt. Blanda ner matlagningsgrädde, timjan, salt och svartpeppar. Låt puttra 5 minuter.
Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll purjolöksblandningen över. Sätt formen i ugnen ca. 20 minuter.
Servera med potatis
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva purjolök och fänkål i tunna strimlor. Hetta upp oljan i stekpannan.
Fräs purjolök + fänkål mjukt. Blanda ner matlagningsgrädde, timjan, salt och svartpeppar. Låt puttra 5 minuter.
Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll purjolöksblandningen över. Sätt formen i ugnen ca. 20 minuter.
Servera med potatis
Visningar: 355
Inlagt 2016-07-10 12:57:36

