Receptbeskrivning

Lax i thaikryddad sås

Ingredienser för
600 g lax
0.5 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk solrosolja
2 msk röd currypasta
3 dl kokosmjölk
1 st lime, saft
1 dl hackad koriander
150 g sockerärter
70 g babyspenat
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.

Visningar: 125
Inlagt 2016-07-11 13:06:54