Receptbeskrivning

Schwarzwaldtårta

Ingredienser för
bottnar
2 dl sötmandel
4 st äggvitor
2 dl florsocker
fyllning
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
.
150 g mörkchoklad
kakao


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rita tre cirklar på bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.

Mal mandel i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner mandel och florsocker i äggviteskummet.
Fördela smeten på cirklarna och bred ut i ett jämnt lager.
Grädda bottnarna mitt i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på bakplåtspappret.

Smält chokladen i vattenbad. Pensla bottnarna med lite av chokladen. Ställ kylt så chokladen stelnar. Spara ett par matskedar choklad och bred ut resten på bakplåtspapper som förvaras i kylen.

Vispa grädde och vaniljsocker.
Lägg en botten på ett tårtfat och bred på en tredjedel av grädden. Lägg på en botten och bred på ytterligare en tredjedel grädde. Lägg på sista botten.

Blanda resten av grädden med den sparade smälta (något avsvalnade) chokladen. Bred chokladgrädden överst på tårtan och även ner på sidorna. Hit kan förberedas med fördel ett par timmar före servering så att bottnarna mjuknar lite.

Skär chokladen i bitar och dekorera runt om och ovanpå tårtan. Pudra kakao ovanpå hela tårtan.

Servera!!

Visningar: 517
Inlagt 2012-04-15 21:31:05