Receptbeskrivning

Prinsesstårta (glutenfri)

Ingredienser för
Botten
4 st ägg
1.5 dl socker
1 dl glutenfritt mjöl
0.75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vaniljkräm
2 st äggulor
2 dl mjölk
2 tsk potatismjöl
1.5 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
apelsinsaft
3 dl vispgrädde
150 g hallonsylt
Dekoration
300 g marsipan eller mandelmassa


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Barnfavorit!
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölen och bakpulvret och sikta ner i äggsmeten.
Grädda bottnen i välsmord rundform cirka 30-40 minuter.

Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull.
Värm under omrörning tills krämen tjocknar.
Låt krämen svalna.

Dela bottnen i tre delar (översta delen skall vara tunnast).
Fukta bottnen med saften.
Vispa grädden (behöver inte sötas).
Bred hallonsylt och grädde på understa lagret.
Lyft på nästa bottenskiva och bred på vaniljkräm, hallonsylt i mitten och vispgrädde.
Sätt på översta bottenskiva och tryck ner den i kanterna så tårtan blir högre på mitten. Bred ett tunt lager vispgrädde på.
Mjuka upp mandelmassan/marsipanen i rumstemperatur och knåda den smidig med händerna.
Tryck ut massan till en platta, strö på litet pudersocker och kavla den till cirka 2 mm tjocklek.
Rulla upp massan på kaveln (använd litet pudersocker så den inte fastnar) och draperera den över tårtan.
Tryck fast kanterna och jämna till.
Dekorera med marsipanfigurer och sikta litet pudersocker på tårtan.

Visningar: 284
Inlagt 2016-07-16 08:35:36