Receptbeskrivning
Pannbiffar
Ingredienser
för
500 g nötfärs
1 st gul lök(ar)
1.5 msk dijonsenap
2 msk ströbröd
1 msk soja
1 st hönsbuljongtärning(ar) (om man har kalvfond hemma kan man använda någon matsked av den istället)
salt
svartpeppar, malen
matfett att steka i
0.5 st ägg (eventuellt om köttfärsen känns svårarbetad)
1 st gul lök(ar)
1.5 msk dijonsenap
2 msk ströbröd
1 msk soja
1 st hönsbuljongtärning(ar) (om man har kalvfond hemma kan man använda någon matsked av den istället)
salt
svartpeppar, malen
matfett att steka i
0.5 st ägg (eventuellt om köttfärsen känns svårarbetad)
Beskrivning
1. Skala löken och riv halva på grova sidan av rivjärnet.
2. Lägg i lökrivet, ströbrödet, sojan, dijonsenapen, salt och peppar i en bunke. Tillsätt gärna en skvätt vatten mjölk eller vatten.
3. Smula ner buljongtärningen och låt stå i någon minut så att ströbrödet suger åt sig.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Blanda ner köttfärsen i bunken. Rör eventuellt i ett halvt ägg om blandningen inte blir smidig.
6. LÃ¥t vila i tio minuter.
6. Hetta upp en stek/grillpanna. (Om du använder grillpanna får biffarna snygga ränder och du behöver inte lika mycket fett. Vänd biffarna i så fall ett fjärdedels varv efter halva stektiden på varje sida så blir det rutor!)
7. Stek biffarna några i taget på ganska häg värme så att de får yta. De behöver inte vara genomstekta.
8. Skiva resten av löken och stek i hög temperatur.
9. Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö över löken.
10. Stek i ugnen i 10 minuter, tills de är genomstekta. Servera!
2. Lägg i lökrivet, ströbrödet, sojan, dijonsenapen, salt och peppar i en bunke. Tillsätt gärna en skvätt vatten mjölk eller vatten.
3. Smula ner buljongtärningen och låt stå i någon minut så att ströbrödet suger åt sig.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Blanda ner köttfärsen i bunken. Rör eventuellt i ett halvt ägg om blandningen inte blir smidig.
6. LÃ¥t vila i tio minuter.
6. Hetta upp en stek/grillpanna. (Om du använder grillpanna får biffarna snygga ränder och du behöver inte lika mycket fett. Vänd biffarna i så fall ett fjärdedels varv efter halva stektiden på varje sida så blir det rutor!)
7. Stek biffarna några i taget på ganska häg värme så att de får yta. De behöver inte vara genomstekta.
8. Skiva resten av löken och stek i hög temperatur.
9. Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö över löken.
10. Stek i ugnen i 10 minuter, tills de är genomstekta. Servera!
Visningar: 369
Inlagt 2016-07-17 05:55:43

