Receptbeskrivning

Raggmunk med stekt fläsk raggmunk

Ingredienser för
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
800 g potatis
1 msk smör till stekning
400 g rimmat sidfläsk


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Raggmunk
 
1. Vispa samman mjölk och mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg. Skala potatisarna och finriv dem. Blanda ner i smeten.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.
3. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, utan att brännas. Stek ca 4 min på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.
4. Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett  ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen på ca 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av. Servera med lingonsylt.

Visningar: 432
Inlagt 2016-07-17 06:10:04