Receptbeskrivning
Fruktig bulgurdessert med kanel och kardemumma med rötter från Marocko
Ingredienser
för
4 st apelsin(er)
0.5 dl farinsocker (40 g)
1 tsk kardemumma, malen ca
1 tsk kanel, malen ca
2.5 dl bulgur helst finkrossad
3 st kiwi(s)
1 physalis (ca 20 stycken)
1 st granatäpple(n)
15 st dadlar
druvor blå kärnfria (1 klase)
2 dl bär ex björnbär hallon jordgubbar körsbär
1.5 dl pinjenötter rostade eller cashewnötter ev
myntablad eller basilika-
1 dl hasselnötter
0.5 dl farinsocker (40 g)
1 tsk kardemumma, malen ca
1 tsk kanel, malen ca
2.5 dl bulgur helst finkrossad
3 st kiwi(s)
1 physalis (ca 20 stycken)
1 st granatäpple(n)
15 st dadlar
druvor blå kärnfria (1 klase)
2 dl bär ex björnbär hallon jordgubbar körsbär
1.5 dl pinjenötter rostade eller cashewnötter ev
myntablad eller basilika-
1 dl hasselnötter
Beskrivning
6 portioner
1. Pressa saften av 3 apelsiner, blanda med socker och kryddor.
2. Blötlägg bulguren i vätskan och låt den svälla tills den är någorlunda mjuk, utan att bli degig. Lite grövre bulgur behöver föst blötlägga i hett vatten tills de blir aningen mjukare; innan de marineras i citrossaften.
3. Filea den fjärde apelsinen (genom att skära av det oranga och vita skalet på en och samma gång med en vass kniv). Dela frukten i klyftor.
4. Skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Dela physalisfrukterna i två delar. Kärna ur granatäpplen och dela dadlarna i strimlor.
5. Tillsätt alla frukterna och bären i den blötlagda bulguren och garnera desserten med myntablad och eventuellt lite nötter.
Recept: Maria Masoomi
Foto: Katja Kristoferson
1. Pressa saften av 3 apelsiner, blanda med socker och kryddor.
2. Blötlägg bulguren i vätskan och låt den svälla tills den är någorlunda mjuk, utan att bli degig. Lite grövre bulgur behöver föst blötlägga i hett vatten tills de blir aningen mjukare; innan de marineras i citrossaften.
3. Filea den fjärde apelsinen (genom att skära av det oranga och vita skalet på en och samma gång med en vass kniv). Dela frukten i klyftor.
4. Skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Dela physalisfrukterna i två delar. Kärna ur granatäpplen och dela dadlarna i strimlor.
5. Tillsätt alla frukterna och bären i den blötlagda bulguren och garnera desserten med myntablad och eventuellt lite nötter.
Recept: Maria Masoomi
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 344
Inlagt 2012-04-15 22:04:26

