Receptbeskrivning

Blåbärsmuffins

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blåbärsmuffins, 12 st

115g Smör, rumstempererat
1.5dl Strösocker
3st Ägg
1dl Filmjölk
1tsk Vaniljpulver
4.25dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver
1 nypa Salt
4.5dl Blåbär

Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 formar i en muffinsplåt.

Vispa smör och strösocker fluffigt med elvisp.

Rör ner ett ägg i taget – här kommer det se ut som att den skurit men den går ihop igen när de torra ingredienserna rörs ner.

Rör ner de torra ingredienserna. Rör ihop en klumpfri smet.

Häll 0.5 dl Vetemjöl över dina blåbär (i en skål) och skaka om så att alla blåbär blir vita. Rör sedan ner 4 dl av blåbären i smeten försiktigt.

Toppa med resterande bär.

Fördela jämt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.

Låt svalna på avsvalningsgaller.

Går utmärkt att frysa!

Visningar: 177
Inlagt 2016-07-25 18:41:42