Receptbeskrivning

Chocolate chip brownie tarts

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chocolate chip brownie tarts 12st


Cookieskal:
5tsk smör
4msk farinsocker
1st äggula
1,1dl mjöl
En uns salt
1/4dl chokladpellets

Browniefyllning:
6tsk smör
1,1dl socker
4msk kakao
1st stort ägg
1/4tsk vaniljextrakt
3tsk mjöl
Havssalt för topping


Sätt ugnen på 165C

Smörj en minimuffins plåt.


Cookieskalet:
Vispa smör och socker i en liten skål tills det är ljust och fluffigt.

Tillsätt äggulan och vispa.

Tillsätt mjöl och salt och rör tills det är väl blandat.

Rör i chokladpellets.

Ställ skålen i kylen medans du gör browniefyllningen.

Browniefyllning:
Värm smöret precis så det smälter.

Rör i socker och kakaopulver tills det är väl blandat.

Ställ åt sidan ca fem min för att svalna.

Använd sen en träsked för att röra i ägget och vaniljextraktet och rör tills det är väl blandat.


Tillsätt mjöl o rör tills allt är blandat.

Fördela kakdegen i tolv små aluminiumformar (ca 2tsk i varje) och tryck ut mot kanterna för att få plats med fyllningen.

Häll fyllningen i varje form, baka i ca 10-12min eller just tills cookiesmeten blivit guldfärgad. Browniesmeten kommer fortfarande vara flytande tills de kallnat.

Låt kallna i rumstemperatur, strössla havssalt över.

Visningar: 170
Inlagt 2016-07-26 14:46:17