Receptbeskrivning
Chocolate chip brownie tarts
Ingredienser
för
Beskrivning
Chocolate chip brownie tarts 12st
Cookieskal:
5tsk smör
4msk farinsocker
1st äggula
1,1dl mjöl
En uns salt
1/4dl chokladpellets
Browniefyllning:
6tsk smör
1,1dl socker
4msk kakao
1st stort ägg
1/4tsk vaniljextrakt
3tsk mjöl
Havssalt för topping
Sätt ugnen på 165C
Smörj en minimuffins plåt.
Cookieskalet:
Vispa smör och socker i en liten skål tills det är ljust och fluffigt.
Tillsätt äggulan och vispa.
Tillsätt mjöl och salt och rör tills det är väl blandat.
Rör i chokladpellets.
Ställ skålen i kylen medans du gör browniefyllningen.
Browniefyllning:
Värm smöret precis så det smälter.
Rör i socker och kakaopulver tills det är väl blandat.
Ställ åt sidan ca fem min för att svalna.
Använd sen en träsked för att röra i ägget och vaniljextraktet och rör tills det är väl blandat.
Tillsätt mjöl o rör tills allt är blandat.
Fördela kakdegen i tolv små aluminiumformar (ca 2tsk i varje) och tryck ut mot kanterna för att få plats med fyllningen.
Häll fyllningen i varje form, baka i ca 10-12min eller just tills cookiesmeten blivit guldfärgad. Browniesmeten kommer fortfarande vara flytande tills de kallnat.
Låt kallna i rumstemperatur, strössla havssalt över.
Cookieskal:
5tsk smör
4msk farinsocker
1st äggula
1,1dl mjöl
En uns salt
1/4dl chokladpellets
Browniefyllning:
6tsk smör
1,1dl socker
4msk kakao
1st stort ägg
1/4tsk vaniljextrakt
3tsk mjöl
Havssalt för topping
Sätt ugnen på 165C
Smörj en minimuffins plåt.
Cookieskalet:
Vispa smör och socker i en liten skål tills det är ljust och fluffigt.
Tillsätt äggulan och vispa.
Tillsätt mjöl och salt och rör tills det är väl blandat.
Rör i chokladpellets.
Ställ skålen i kylen medans du gör browniefyllningen.
Browniefyllning:
Värm smöret precis så det smälter.
Rör i socker och kakaopulver tills det är väl blandat.
Ställ åt sidan ca fem min för att svalna.
Använd sen en träsked för att röra i ägget och vaniljextraktet och rör tills det är väl blandat.
Tillsätt mjöl o rör tills allt är blandat.
Fördela kakdegen i tolv små aluminiumformar (ca 2tsk i varje) och tryck ut mot kanterna för att få plats med fyllningen.
Häll fyllningen i varje form, baka i ca 10-12min eller just tills cookiesmeten blivit guldfärgad. Browniesmeten kommer fortfarande vara flytande tills de kallnat.
Låt kallna i rumstemperatur, strössla havssalt över.
Visningar: 170
Inlagt 2016-07-26 14:46:17