Receptbeskrivning

Blåbär och katrinplommon i kanelhonung

Ingredienser för
2 dl katrinplommon
2 dl rött vin
1 kanelstång/stänger
1.5 msk honung
2 dl blåbär frysta
1 mascarponeost
1 tsk vaniljsocker
kanel


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skölj plommonen och lägg dem i vinet med kanelstången i bitar. Koka upp och sjud sakta i tio minuter. Rör i honungen och lägg sedan i blåbären (om blåbären är färska tillsätts det i serveringsögonblicket). Sätt på lock och ställ åt sidan.

2. Rör mascarpone med vaniljsocker.

3. Strö gärna lite kanel över varje portion.

Recept: Tina Hellberg

Recept: Jurek Holzer


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 259
Inlagt 2012-04-16 00:08:22