Receptbeskrivning
Blåbär och katrinplommon i kanelhonung
Ingredienser
för
2 dl katrinplommon
2 dl rött vin
1 kanelstång/stänger
1.5 msk honung
2 dl blåbär frysta
1 mascarponeost
1 tsk vaniljsocker
kanel
2 dl rött vin
1 kanelstång/stänger
1.5 msk honung
2 dl blåbär frysta
1 mascarponeost
1 tsk vaniljsocker
kanel
Beskrivning
1. Skölj plommonen och lägg dem i vinet med kanelstången i bitar. Koka upp och sjud sakta i tio minuter. Rör i honungen och lägg sedan i blåbären (om blåbären är färska tillsätts det i serveringsögonblicket). Sätt på lock och ställ åt sidan.
2. Rör mascarpone med vaniljsocker.
3. Strö gärna lite kanel över varje portion.
Recept: Tina Hellberg
Recept: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Rör mascarpone med vaniljsocker.
3. Strö gärna lite kanel över varje portion.
Recept: Tina Hellberg
Recept: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 402
Inlagt 2012-04-15 22:08:22

