Receptbeskrivning

Högrevschili med goda tillbehör

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1st. gul lök
3st. klyftor vitlök
70g rökt sidfläsk i bit
1st. torkad anchochili
1st. jalapeno, utan kärnor
2tsk chiliflakes
1tsk chilipulver
1/2msk oregano, torkad
1/2msk spiskummin, malen
1/2msk koriander, malen olivolja till stekning
1kg högrev, ej kylskåpskall
1/2msk mjöl till pudring
1st. burk (330 ml) ljus öl
1st. tärning mörk oxbuljong Skala och hacka lök och vitlök, strimla sidfläsket, lägg i en skål.
Hacka anchochili och jalapeno, mät upp alla torra kryddor, lägg allt i en skål.
Fräs lök, vitlök och sidfläsk i lite olivolja i stekpanna utan att löken tar färg, cirka 5 minuter. Häll i kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter. Skrapa över i en gryta med lock.
Skär köttet i grova tärningar, cirka 4 x 4 centimeter. Stek i två omgångar i olivolja i riktigt het panna, det ska brynas hårt runtom, salta och peppra en aning under stekning och pudra över mjöl mot slutet av stekningen. Lägg över köttet i grytan och vispa ur pannan med lite av ölen, häll över i grytan tillsammans med resten av ölen och buljongtärningen. Koka upp, sänk till lägsta och låt puttra i cirka 3 timmar, tills köttet är mört och faller sönder. Skeda bort eventuellt fett på ytan och rör ihop köttet med såsen. Smaka av.
Chilin är klar att ätas, men mår bra av att kylas och vila ett dygn så att smakerna utvecklas ännu mer. Går också bra att frysa.
Den här chilin blir mustig men inte galet stark, öka kryddningen om du vill ha hetare chili.
Servera chilin med tomatsalsa, limesyrad rödlök, mild guaca-mole och bröd. Tid: 30 minuter + 3 timmar koktid.

Visningar: 590
Inlagt 2016-08-07 22:26:58