Receptbeskrivning

Kryddig och krämig rotfruktsgryta

Ingredienser för
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 potatisar
2 palsternackor
1 sötpotatis
1 kålrot
0.5 blomkålshuvud
1 spiskummin
2 msk olja
1 kryddmix
vatten
2 dl crème fraiche
1 ingefära
1 tsk salt
250 haricots verts
persilja
1 tsk salt


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot, potatis, palsternacka, sötpotatis och kålrot i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i buketter.
Fräs spiskummin i olja ca 30 sekunder i en gryta/kastrull. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills löken är genomskinlig.
Tillsätt Kärstis kryddmix och rör om. Blanda ner alla rotfrukter. Tillsätt vatten och låt småkoka under lock tills rotfrukterna är mjuka.
Tillsätt blomkål, crème fraiche och ingefära. Låt småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt.
Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Toppa grytan med haricots verts och finhackad persilja.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Visningar: 589
Inlagt 2012-04-16 00:11:09