Receptbeskrivning

Lins- och rödbetssallad med chevre

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Lind- och rödbetssallad med chevre 4pers

6dl kokta belugalinser
600g små rödbetor
250g körsbärstomater, olika färger
1msk hackad timjan
200g chevre
150g blandsallad
Olivolja
Salt, svartpeppar
Surdegskrutonger

Dressing:
4msk olivolja
2tsk finrivet citronskal
2msk färskpressad citronjuice
1msk dijonsenap
1msk flytande honung

Sätt ugnen på 175C

Skala och skör rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.

Lägg rödbetorna och tomaterna på en bakplåtsklädd plåt och blanda med 1msk olja, timjan och 1/2tsk salt.

Ställ in mitt i ugnen ca 40min eller tills betorna är mjuka.

Blanda alla ingredienser till dressingen.

Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och 1krm salt och 1/2krm svartpeppar i en bunke.

Fördela i fyra skålar, toppa med krutonger och ringla över dressingen.

Visningar: 597
Inlagt 2016-08-15 17:17:56