Receptbeskrivning
Lins- och rödbetssallad med chevre
Ingredienser
för
Beskrivning
Lind- och rödbetssallad med chevre 4pers
6dl kokta belugalinser
600g små rödbetor
250g körsbärstomater, olika färger
1msk hackad timjan
200g chevre
150g blandsallad
Olivolja
Salt, svartpeppar
Surdegskrutonger
Dressing:
4msk olivolja
2tsk finrivet citronskal
2msk färskpressad citronjuice
1msk dijonsenap
1msk flytande honung
Sätt ugnen på 175C
Skala och skör rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
Lägg rödbetorna och tomaterna på en bakplåtsklädd plåt och blanda med 1msk olja, timjan och 1/2tsk salt.
Ställ in mitt i ugnen ca 40min eller tills betorna är mjuka.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och 1krm salt och 1/2krm svartpeppar i en bunke.
Fördela i fyra skålar, toppa med krutonger och ringla över dressingen.
6dl kokta belugalinser
600g små rödbetor
250g körsbärstomater, olika färger
1msk hackad timjan
200g chevre
150g blandsallad
Olivolja
Salt, svartpeppar
Surdegskrutonger
Dressing:
4msk olivolja
2tsk finrivet citronskal
2msk färskpressad citronjuice
1msk dijonsenap
1msk flytande honung
Sätt ugnen på 175C
Skala och skör rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
Lägg rödbetorna och tomaterna på en bakplåtsklädd plåt och blanda med 1msk olja, timjan och 1/2tsk salt.
Ställ in mitt i ugnen ca 40min eller tills betorna är mjuka.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och 1krm salt och 1/2krm svartpeppar i en bunke.
Fördela i fyra skålar, toppa med krutonger och ringla över dressingen.
Visningar: 597
Inlagt 2016-08-15 17:17:56






30 min