Receptbeskrivning

Karibisk fisksallad

Ingredienser för
200 g färsk lax
100 g färska räkor
1 st chilifrukt
2 st salladslökar
1 st lime rivet skal och saft från
salt
2 msk olivolja
150 g melon
1 st avokado
1 st mango
2 st tomater
koriander


  20 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Frys laxen i minst 48 timmar och tina den (för att undvika risk med parasiter). Skala räkorna och skär laxen i centimeterstora bitar. Dela chilin på längden och skrapa bort innervägg och frön. Skiva chili och salladslök tunt och blanda ner i limesaften tillsammans med det rivna skalet.

2. Slå över laxen, salta och marinera i minst 15 minuter. Ringla olivolja över, skär melon, avokado, mango och tomater i centimeterstora bitar och blanda försiktigt med räkor och lax. Servera salladen överströdd med koriander i dry martini-glas.

Visningar: 340
Inlagt 2011-08-25 14:30:21