Receptbeskrivning
Fiskgratäng med blomkålsmos
Ingredienser
för
1 st blomkålshuvud
2 msk smör
2 msk färskost
0.5 tsk vitpeppar
3 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
400 g torsk
150 g riven ost
1 st citron
2 msk smör
2 msk färskost
0.5 tsk vitpeppar
3 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
400 g torsk
150 g riven ost
1 st citron
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Koka blomkålen tills den har blivit mjuk.
Mosa ihop blomkålen med smöret, färskosten och vitpepparn.
Blanda crème fraichen och sambal oelek i en bunke.
Salta och peppra.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Spritsa ut moset runt fisken och häll sedan över såsen i mitten.
Täck det hela med den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
sockerfriapettersson@gmail.com
Koka blomkålen tills den har blivit mjuk.
Mosa ihop blomkålen med smöret, färskosten och vitpepparn.
Blanda crème fraichen och sambal oelek i en bunke.
Salta och peppra.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Spritsa ut moset runt fisken och häll sedan över såsen i mitten.
Täck det hela med den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
sockerfriapettersson@gmail.com
Visningar: 393
Inlagt 2016-08-17 11:26:15

