Receptbeskrivning
Pizzabotten
Ingredienser
för
2.5 dl pofiber
2.5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 g Äggvita (ca 3 ägg)
1 tsk bakpulver
2.5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 g Äggvita (ca 3 ägg)
1 tsk bakpulver
Beskrivning
Blanda samman alla ingredienser, låt svälla några minuter. Det kommer att vara en osammanhängande röra, inte som en deg, men det är helt i sin ordning.
Tryck ut till önskad form, (min man brukar använda en slickepott och jag brukar använda en fuktig handflata)
Grädda i 170 g varmluft (20 grader till med vanlig ugn) i ca 9-12 minuter. Se så kanterna är lite krispiga. Min kompis brukar alltid vända botten och köra några minuter extra på andra sidan också, då blir den ännu lite krispigare.
Lägg på önskad fyllning, lägg tillbaka i ugnen tills osten smält.
Tryck ut till önskad form, (min man brukar använda en slickepott och jag brukar använda en fuktig handflata)
Grädda i 170 g varmluft (20 grader till med vanlig ugn) i ca 9-12 minuter. Se så kanterna är lite krispiga. Min kompis brukar alltid vända botten och köra några minuter extra på andra sidan också, då blir den ännu lite krispigare.
Lägg på önskad fyllning, lägg tillbaka i ugnen tills osten smält.
Visningar: 163
Inlagt 2016-09-04 10:53:42






35 min