Receptbeskrivning

Upp och nervänd äppelkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Upp och nervänd äppelkaka

Karamellsås:
0,5dl​rå-rörsocker
1tsk​kanel
0,5tsk​kardemumma
100g​smör

Fyllning:
3st​äpplen

Kaksmet:
3st​ägg
2,5dl​farinsocker
2tsk​vaniljsocker
2tsk​bakpulver
1dl​rapsolja
1dl​crème fraiche/turkisk yoghurt
3dl​vetemjöl

Sätt ugnen på 175°.

Karamellsås: Smält ingredienserna till karamellsåsen i en medelstor stekpanna tills såsen får en gyllenbrun färg.

Fyllning: Skala och skiva äpplena och lägg de i en fin form på stekpannan, ovanpå karamellsåsen.

Kaksmet: Vispa ägg och farinsocker ljust och pösigt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt rapsolja och crème fraiche/turkisk yoghurt.

Häll därefter i vetemjölet och vispa till en slät smet.

Häll sedan smeten över äppelskivorna. Grädda kakan i ca 30-40min, använd en provsticka, den ska vara torr när den är färdig.
Lossa kakan försiktigt och vänd över på ett fat.

Visningar: 656
Inlagt 2016-09-04 17:15:32