Receptbeskrivning
Upp och nervänd äppelkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Upp och nervänd äppelkaka
Karamellsås:
0,5dl​rå-rörsocker
1tsk​kanel
0,5tsk​kardemumma
100g​smör
Fyllning:
3st​äpplen
Kaksmet:
3st​ägg
2,5dl​farinsocker
2tsk​vaniljsocker
2tsk​bakpulver
1dl​rapsolja
1dl​crème fraiche/turkisk yoghurt
3dl​vetemjöl
Sätt ugnen på 175°.
Karamellsås: Smält ingredienserna till karamellsåsen i en medelstor stekpanna tills såsen får en gyllenbrun färg.
Fyllning: Skala och skiva äpplena och lägg de i en fin form på stekpannan, ovanpå karamellsåsen.
Kaksmet: Vispa ägg och farinsocker ljust och pösigt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt rapsolja och crème fraiche/turkisk yoghurt.
Häll därefter i vetemjölet och vispa till en slät smet.
Häll sedan smeten över äppelskivorna. Grädda kakan i ca 30-40min, använd en provsticka, den ska vara torr när den är färdig.
Lossa kakan försiktigt och vänd över på ett fat.
Karamellsås:
0,5dl​rå-rörsocker
1tsk​kanel
0,5tsk​kardemumma
100g​smör
Fyllning:
3st​äpplen
Kaksmet:
3st​ägg
2,5dl​farinsocker
2tsk​vaniljsocker
2tsk​bakpulver
1dl​rapsolja
1dl​crème fraiche/turkisk yoghurt
3dl​vetemjöl
Sätt ugnen på 175°.
Karamellsås: Smält ingredienserna till karamellsåsen i en medelstor stekpanna tills såsen får en gyllenbrun färg.
Fyllning: Skala och skiva äpplena och lägg de i en fin form på stekpannan, ovanpå karamellsåsen.
Kaksmet: Vispa ägg och farinsocker ljust och pösigt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt rapsolja och crème fraiche/turkisk yoghurt.
Häll därefter i vetemjölet och vispa till en slät smet.
Häll sedan smeten över äppelskivorna. Grädda kakan i ca 30-40min, använd en provsticka, den ska vara torr när den är färdig.
Lossa kakan försiktigt och vänd över på ett fat.
Visningar: 656
Inlagt 2016-09-04 17:15:32






30 min