Receptbeskrivning

Majschips

Ingredienser för
150 g majsmjöl
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
30 g smör - kallt
100 g filmjölk
smält smör
chilipulver/paprikapulver/salt


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Blanda ihop alla torra ingredienser och nyp in smöret.
Tillsätt filmjölken och knåda degen tills den blir smidig.
Ta i lite mer filmjölk om degen känns alltför smulig.

Forma degen till en fingertjock rulle.
Skär tunna skivor och kavla ut dem så tunt det bara går.
Förhindra att de tunna skivorna fastnar fast med att flytta runt dem på bakbordet mellan varje kavling och använd lite extra majsmjöl både under och ovanpå.

Grädda chipsen på bakpappersklädda plåtar i ugn 180°, lite högre upp än mitten, ca. 8 minuter tills de blir gyllengula.

När chipsen fortfarande är varma penslar man dem med lite smält smör och kryddar dem med paprikapulver, chilipulver eller salt.
Låt majschipsen kallna helt på galler och förvara dem sedan i tättslutande burk tills det är dags att äta upp dem.

Visningar: 243
Inlagt 2012-04-16 10:21:21