Receptbeskrivning

Foonas Quorn Gulash

Ingredienser för
1 krossade tomater de billigare sorterna innehåller oftast tillsatt citronsyra eller andra former av konserverings med
5 dl grönsaksbuljong simplast är att lösa up en buljongtärning i 5 dl vatten man kokat upp på spis eller i vattenkoka
3 msk olivolja om du använder zetas olivolja ta då gärna den med smakstyrka 4
4 lagerblad
2 msk paprikapulver milda sorten
1 tsk oregano frusen eller torkad
2 tsk salt salta aldrig för mycket. ställ fram flingsalt havssalt eller örtsalt på bordet vid servering
2 msk honung


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Förberedelser:
Börja med att blanda alla kryddor förutom Lagerblad, salt och honung i en liten skål. Passa på att njuta av dofterna blandingen skapar.

Om du inte har grönsaksbuljong färdig kan du nu koka upp 5 dl vatten och lösa upp en buljongtärning i det.

Ta även ut Quornfärsen från frysen. Quornfärsen går med all fördel att steka även när den är frusen, men detta sänker även temperaturen i grytan. Just därför brukar jag låta färsen tina i cirka 20 minuter innan jag använder den.

Tillagningen
Börja med att skala potatisen och hacka upp den i halvor eller tärningar (mindre bitar kräver mindre tillagnings tid). Skölj den hackade potatisen i kallt vatten för att få bort stärkelsen och torka den sedan med en kökshanduk eller liknande (det är stärkelsen som får potatisen att fastna i grytan/stekpannan). Skala och skiva morötterna till 1 centimeters slantar.

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs potatisen och morötterna på mellan värme (3'an) i cirka 5-7 minuter. Medan potatisen och morötterna steker hackar du gul lök och vitlök. Blanda ner all lök i grytan tillsammans med 2 matskedar av kryddblandningen 3-5 minuter eller tills den gula löken börjar bli genomskinlig. Det ska dofta ganska kraftigt av från kryddorna nu och magen borde knorra så det skakar i köksluckorna!

Häll ner Quornfärsen i grytan och stek i ytterligare i 5-6 minuter under omröring.

Blanda när resten av kryddblandningen, krossade tomater, grönsaksbuljong, salt, lagerbladen och honung i grytan och låt allt puttra upp på låg värme under lock i ungefär 10-15 minuter.

Servera grytan i skålar med en klick yoghurt och några citronblad överst

själv brukar jag servera denna grytan med en ljuvlig ciabata limpa med svarta oliver och soltorkade tomater. Även det receptet finns att hitta i min personliga recept blandning

Visningar: 415
Inlagt 2012-04-16 16:53:15