Receptbeskrivning

Spenat- och squashpaj med fetaost

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Spenat- och squaschpaj med fetaost

Pajdegen:
4dl mandelmjöl,
0,5dl mixade sesamfrön,
75g smör, ett ägg och lite salt.

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10 minuter på 200 grader.

Äggstanningen:
Tina fryst hackad spenat i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlök.

Blanda spenaten med en äggstanning på två ägg, ca 2 deciliter matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar.

Hacka schalottenlök och gul lök och stek tillsammans med tunna skivor av gul squash eller zucchini.

Ner med squashen och löken i pajskalet och på med spenat- och äggstanningen.

Toppa med ett halvt paket fetaost och sedan in i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.

Visningar: 180
Inlagt 2016-09-08 05:12:06