Receptbeskrivning
Spenat- och squashpaj med fetaost
Ingredienser
för
Beskrivning
Spenat- och squaschpaj med fetaost
Pajdegen:
4dl mandelmjöl,
0,5dl mixade sesamfrön,
75g smör, ett ägg och lite salt.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10 minuter på 200 grader.
Äggstanningen:
Tina fryst hackad spenat i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlök.
Blanda spenaten med en äggstanning på två ägg, ca 2 deciliter matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar.
Hacka schalottenlök och gul lök och stek tillsammans med tunna skivor av gul squash eller zucchini.
Ner med squashen och löken i pajskalet och på med spenat- och äggstanningen.
Toppa med ett halvt paket fetaost och sedan in i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.
Pajdegen:
4dl mandelmjöl,
0,5dl mixade sesamfrön,
75g smör, ett ägg och lite salt.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10 minuter på 200 grader.
Äggstanningen:
Tina fryst hackad spenat i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlök.
Blanda spenaten med en äggstanning på två ägg, ca 2 deciliter matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar.
Hacka schalottenlök och gul lök och stek tillsammans med tunna skivor av gul squash eller zucchini.
Ner med squashen och löken i pajskalet och på med spenat- och äggstanningen.
Toppa med ett halvt paket fetaost och sedan in i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.
Visningar: 180
Inlagt 2016-09-08 05:12:06






30 min