Receptbeskrivning
Lönnsiraps glaserad äppelkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Lönnsiraps glaserad äppelkaka 9-12 bitar
Kaka:
4,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2tsk salt
115g mjukt smör
4msk socker
2,25dl farinsocker
2st ägg, stora
1 1/2tsk vaniljpulver
1/2tsk kanel
Äppelfyllning:
2st stora äpplen, hackade
2msk farinsocker
1msk smör
1/2tsk vaniljpulver
1/2tsk kanel
Lönnsiraps glasyren:
2msk smör
4msk lönnsirap
1,1dl florsocker
1/4tsk vaniljpulver
1/8tsk kanel
Sätt ugnen på 175C och klä en form på 28x18 med bakplåtspapper eller smörj den med smör.
Äppelfyllning:
Koka ihop äppelmixen i ca 3-4min, dra av från plattan o låt svalna.
Kakan:
Vispa smör tills det blir ljust o luftigt, häll ner farinsocker o socker vispa tills allt är ordentligt blandat.
Rör ned ett ägg i taget, blanda ordentligt, rör sen ner salt och vaniljpulver.
Blanda vetemjöl, bakpulver o kanel tillsammans i en separat bunke. Addera de blöta ingredienserna o rör tills allt är blandat.
Häll hälften av smeten i formen o bred ut i ett jämnt lager.
Bred ut äppelfyllningen över. Toppa med resten av kaksmeten.
Baka i 25-30 min eller tills den är gyllene o kaktestaren är ren.
Lönnsiraps glasyren:
Smält smör, sirap, vaniljpulver o kanel på låg värme.
När det smält ihop ta av från plattan o rör ned florsocker o blanda ordentligt.
Låt svalna i 8-10min, häll sen glasyren över kakan o låt svalna, skär sedan i bitar.
Kaka:
4,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2tsk salt
115g mjukt smör
4msk socker
2,25dl farinsocker
2st ägg, stora
1 1/2tsk vaniljpulver
1/2tsk kanel
Äppelfyllning:
2st stora äpplen, hackade
2msk farinsocker
1msk smör
1/2tsk vaniljpulver
1/2tsk kanel
Lönnsiraps glasyren:
2msk smör
4msk lönnsirap
1,1dl florsocker
1/4tsk vaniljpulver
1/8tsk kanel
Sätt ugnen på 175C och klä en form på 28x18 med bakplåtspapper eller smörj den med smör.
Äppelfyllning:
Koka ihop äppelmixen i ca 3-4min, dra av från plattan o låt svalna.
Kakan:
Vispa smör tills det blir ljust o luftigt, häll ner farinsocker o socker vispa tills allt är ordentligt blandat.
Rör ned ett ägg i taget, blanda ordentligt, rör sen ner salt och vaniljpulver.
Blanda vetemjöl, bakpulver o kanel tillsammans i en separat bunke. Addera de blöta ingredienserna o rör tills allt är blandat.
Häll hälften av smeten i formen o bred ut i ett jämnt lager.
Bred ut äppelfyllningen över. Toppa med resten av kaksmeten.
Baka i 25-30 min eller tills den är gyllene o kaktestaren är ren.
Lönnsiraps glasyren:
Smält smör, sirap, vaniljpulver o kanel på låg värme.
När det smält ihop ta av från plattan o rör ned florsocker o blanda ordentligt.
Låt svalna i 8-10min, häll sen glasyren över kakan o låt svalna, skär sedan i bitar.
Visningar: 298
Inlagt 2016-09-10 19:49:35






30 min