Receptbeskrivning

Upp och nervänd äppelkaka

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Upp och nervänd äppelkaka

Karamellsås:
0,5dl ​rå-rörsocker
1tsk ​kanel
0,5tsk ​kardemumma
100g​ smör

Fyllning:
3st​ äpplen

Kaksmet:
3st​ ägg
2,5dl​ farinsocker
2tsk​ vaniljsocker
2tsk​ bakpulver
1dl​ rapsolja
1dl​ crème fraiche/turkisk yoghurt
3dl​ vetemjöl

Sätt ugnen på 175°.

Karamellsås: Smält ingredienserna till karamellsåsen i en medelstor stekpanna tills såsen får en gyllenbrun färg.

Fyllning: Skala och skiva äpplena och lägg de i en fin form på stekpannan, ovanpå karamellsåsen.

Kaksmet: Vispa ägg och farinsocker ljust och pösigt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt rapsolja och crème fraiche/turkisk yoghurt.
Häll därefter i vetemjölet och vispa till en slät smet.
Häll sedan smeten över äppelskivorna. Grädda kakan i ca 30-40min, använd en provsticka, den ska vara torr när den är färdig.
Lossa kakan försiktigt och vänd över på ett fat.

Visningar: 284
Inlagt 2016-09-13 10:40:47