Receptbeskrivning

Amerikansk s'more-paj med extra allt.

Ingredienser för
Kakbotten:
75 g smör
1.5 dl mjöl
3 msk muscvadosocker
Chokladsmeten:
150 g smör
100 g choklad
2 st ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk cacao
2 dl mjöl
marshmallows
smält choklad att ringla över


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.

Knåda ihop alla ingredienser till kakbotten och tryck ut i bakplåtsklädd springform.

Grädda 10 min i mitten av ugnen.

Medan botten står i ugnen, smält smöret till chokladkakan och blanda de torra ingredienserna i en bunke ordentligt.

Tillsätt chokladen i det smälta smöret och rör till chokladen smält.

Häll chokladsmeten över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

Tillsätt till sist ett ägg i taget och rör försiktigt till jämn smet.

Smöra och bröa eller mjöla formen ordentligt innan du häller i chokladsmeten.

Häll smeten över kakbotten och lägg halverade marshmallows ovanpå.

Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
(Täck med folie om marshmallowsen får för mycket färg.)

När kakan svalnat, ställ i kylen några timmar så den sätter sig och blir mycket lättare att skära.

Ringla smält choklad över kakan innan servering

Visningar: 490
Inlagt 2016-09-14 07:53:01