Receptbeskrivning
Amerikansk s'more-paj med extra allt.
Ingredienser
för
Kakbotten:
75 g smör 1.5 dl mjöl
3 msk muscvadosocker
Chokladsmeten:
150 g smör 100 g choklad
2 st ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk cacao
2 dl mjöl
marshmallows
smält choklad att ringla över
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till kakbotten och tryck ut i bakplåtsklädd springform.
Grädda 10 min i mitten av ugnen.
Medan botten står i ugnen, smält smöret till chokladkakan och blanda de torra ingredienserna i en bunke ordentligt.
Tillsätt chokladen i det smälta smöret och rör till chokladen smält.
Häll chokladsmeten över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Tillsätt till sist ett ägg i taget och rör försiktigt till jämn smet.
Smöra och bröa eller mjöla formen ordentligt innan du häller i chokladsmeten.
Häll smeten över kakbotten och lägg halverade marshmallows ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
(Täck med folie om marshmallowsen får för mycket färg.)
När kakan svalnat, ställ i kylen några timmar så den sätter sig och blir mycket lättare att skära.
Ringla smält choklad över kakan innan servering
Knåda ihop alla ingredienser till kakbotten och tryck ut i bakplåtsklädd springform.
Grädda 10 min i mitten av ugnen.
Medan botten står i ugnen, smält smöret till chokladkakan och blanda de torra ingredienserna i en bunke ordentligt.
Tillsätt chokladen i det smälta smöret och rör till chokladen smält.
Häll chokladsmeten över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Tillsätt till sist ett ägg i taget och rör försiktigt till jämn smet.
Smöra och bröa eller mjöla formen ordentligt innan du häller i chokladsmeten.
Häll smeten över kakbotten och lägg halverade marshmallows ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
(Täck med folie om marshmallowsen får för mycket färg.)
När kakan svalnat, ställ i kylen några timmar så den sätter sig och blir mycket lättare att skära.
Ringla smält choklad över kakan innan servering
Visningar: 490
Inlagt 2016-09-14 07:53:01






60 min