Receptbeskrivning

Pappardelle med köttfärssås

Ingredienser för
400 g pasta pappardelle
1 st gul lök, finhackad
1 st färsk chili
400 g nötfärs
4 msk matlagningsvin, röd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 tsk strösocker
1 burk körsbärstomater
2 msk tomat puré
1 st vitlöksklyfta
5 msk olivolja
oliver, gröna eller svarta


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Stek löken i olivolja i en stekpanna med vitlök och chili tills löken är genomskinlig och mjuk. Lägg i köttfärsen och stek den i några minuter. Häll i vin och låt det puttra 5 minuter. Rör om då och då. Lägg i salt, svartpeppar, socker, tomat puré och oliver, rör om ordentligt och sänk värmen så att såsen bara nätt och jämnt bubblar. Låt såsen puttra med locket på. Rör om då och då. Häll i lite vatten från pastakoket om den blir torr. Koka pastan och häll av vattnet när pastan är klar. Lägg över pasta i stekpannan med köttfärssås och sjud ytterligare 1 minut samtidigt som du rör om ordentligt. Servera med riven parmesanost.

Visningar: 366
Inlagt 2016-09-19 11:25:47