Receptbeskrivning
Fetaostfylld lax med dill och citron
Ingredienser
för
4 st lax portionbitar (Ã 150 g)
1 frp fetaost (150 g), smulad
1 msk dill finhackad färsk
st citron rivet skal
3 msk olivolja
salt
svartpeppar nymalen
1 frp fetaost (150 g), smulad
1 msk dill finhackad färsk
st citron rivet skal
3 msk olivolja
salt
svartpeppar nymalen
Beskrivning
Så här gör du
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra.
Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill.
Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra.
Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill.
Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.
Visningar: 649
Inlagt 2016-09-19 11:55:15

