Receptbeskrivning

Kladdkaka med kolagömma

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kladdkaka med Kolagömma, 10 bitar:

200g Smör
3st Ägg
2.5dl Strösocker
2dl Vetemjöl
0.75dl Kakao
1tsk Vaniljsocker
1 burk Karamelliserad mjölk/Dulce de leche
1tsk Flingsalt

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm.

Smält smöret och ställ åt sidan.

Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker – rör till en klumpfri smet.

Arbeta sedan in smöret lite i taget med en slev.

Häll hälften av smeten i formen, fördela kolan över smeten och toppa med flingsalt. Häll på resten av kladdkakesmeten och täck kolan ordentligt.

Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.

Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten om du kan hålla dig från att skära i den.

Visningar: 801
Inlagt 2016-09-20 08:43:17