Receptbeskrivning
Kladdkaka med kolagömma
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med Kolagömma, 10 bitar:
200g Smör
3st Ägg
2.5dl Strösocker
2dl Vetemjöl
0.75dl Kakao
1tsk Vaniljsocker
1 burk Karamelliserad mjölk/Dulce de leche
1tsk Flingsalt
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker – rör till en klumpfri smet.
Arbeta sedan in smöret lite i taget med en slev.
Häll hälften av smeten i formen, fördela kolan över smeten och toppa med flingsalt. Häll på resten av kladdkakesmeten och täck kolan ordentligt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten om du kan hålla dig från att skära i den.
200g Smör
3st Ägg
2.5dl Strösocker
2dl Vetemjöl
0.75dl Kakao
1tsk Vaniljsocker
1 burk Karamelliserad mjölk/Dulce de leche
1tsk Flingsalt
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker – rör till en klumpfri smet.
Arbeta sedan in smöret lite i taget med en slev.
Häll hälften av smeten i formen, fördela kolan över smeten och toppa med flingsalt. Häll på resten av kladdkakesmeten och täck kolan ordentligt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten om du kan hålla dig från att skära i den.
Visningar: 801
Inlagt 2016-09-20 08:43:17