Receptbeskrivning

Syltrutor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Syltrutor, ca. 20 st:

4.5dl Vetemjöl
1dl Strösocker
1msk Bakpulver
150g Smör, rumsvarmt
1st Ägg
1tsk Vaniljsocker
2.5dl Sylt av valfri smak
50g Smör
2dl Havregryn
1dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker


Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en långpanna, ca 20×30 cm. med bakplåtspapper.

Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta in smör och ägg.

Tryck ut degen i långpannan.

Bred över sylten.

Blanda samma alla ingredienser till smuldegen och strö det sedan över kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter.

Visningar: 190
Inlagt 2016-09-20 12:43:35