Receptbeskrivning
Glutenfri kladdkaka med polkagris och mandelmjöl
Ingredienser
för
Beskrivning
Glutenfri kladdkaka med polkagris och mandelmjöl 12 bitar
100g smör
2st ägg
2½dl strösocker
10st polkagrisar
1½dl mandelmjöl
5msk kakao
3tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde, spar 1,5 dl till servering
3 droppar karamellfärg
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret.
Mortla polkagrisarna.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde.
Rör om försiktigt, häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen 13-15 min.
Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar karamellfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden.
Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.
100g smör
2st ägg
2½dl strösocker
10st polkagrisar
1½dl mandelmjöl
5msk kakao
3tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde, spar 1,5 dl till servering
3 droppar karamellfärg
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret.
Mortla polkagrisarna.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde.
Rör om försiktigt, häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen 13-15 min.
Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar karamellfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden.
Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.
Visningar: 392
Inlagt 2016-09-20 12:47:27