Receptbeskrivning

Glutenfri kladdkaka med polkagris och mandelmjöl

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Glutenfri kladdkaka med polkagris och mandelmjöl 12 bitar

100g smör
2st ägg
2½dl strösocker
10st polkagrisar
1½dl mandelmjöl
5msk kakao
3tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde, spar 1,5 dl till servering
3 droppar karamellfärg

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret.

Mortla polkagrisarna.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde.

Rör om försiktigt, häll smeten i formen.

Grädda i mitten av ugnen 13-15 min.

Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar karamellfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden.

Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.

Visningar: 392
Inlagt 2016-09-20 12:47:27