Receptbeskrivning

Vegetarisk curry på potatis och blomkål

Ingredienser för
400 g potatis av fast sorts, trecentimetersbitar
400 g blomkål i buketter
2 dl röda linser (väl sköljda)
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, fint skivade
2 st röda chilifrukter, spansk peppar, hackade
0.5 matolja
4 tsk senapsfrön
2 tsk gurkmeja
2 tsk hela spiskumminfrön
2 tsk krossade korianderfrön
2 msk ingefära, riven
5 dl vatten
1/2-1 burk passerade tomater
1 tsk strösocker
1-2 tsk salt
2-3 msk pressad citronsaft
2 dl gröna ärtor
1 koriander, färsk


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala potatisarna och skär dem i jämnstora trecentimeters-bitar. Skala och hacka löken mycket fint, kärna ur och hacka chilifrukterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Poppa senapsfröna 5–10 sekunder under lock. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, koriander, chili och lök. Fräs under omrörning några minuter.
Lägg i potatis och linser och fräs 5 minuter. Slå i vatten och tomater, lägg på ett lock, låt puttra tills potatisen är nästan mjuk ca 10 minuter, lägg ned blomkålen och låt sakta bli lite mjuka under lock i ca 5 minuter. Krydda med salt och en nypa socker. Pressa över citronsaft och smaka av.
Vänd ned ärtor och servera överströdd med koriander och en klick tjock yoghurt eller kryddad yoghurt.

Visningar: 324
Inlagt 2016-09-20 13:08:21