Receptbeskrivning
Vegetarisk soppa från det franska lantköket
Ingredienser
för
2 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
3 msk olivolja
1 st aubergine
1 st zucchini
400 g tomat(er) delade
salt
peppar
0.5 g saffran
1 st citron(er) skal och saft
1 l grönsaksbuljong
4 msk aioli färdigköpt eller hemmgjord
2 st vitlöksklyfta(or)
3 msk olivolja
1 st aubergine
1 st zucchini
400 g tomat(er) delade
salt
peppar
0.5 g saffran
1 st citron(er) skal och saft
1 l grönsaksbuljong
4 msk aioli färdigköpt eller hemmgjord
Beskrivning
1.Hacka lök och vitlök. Skär zucchinin och aubergine i bitar. Fräs löken i oljan och tillsätt vitlöken efter ett tag.
2. Tillsätt zucchini och aubergine. Fräs tills de fått färg. Salta och peppra. Tillsätt tomater, saffran, rivet citronskal och kikärter.
3. Häll på buljong och koka i 10 minuter. Strö i hackad dill och gräslök. Pressa i citron. Servera med aioli.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Villeroy & Boch
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
342,9
Protein (g)
7,9
Fett (g)
24,3
Kolhydrater (g)
19,1
2. Tillsätt zucchini och aubergine. Fräs tills de fått färg. Salta och peppra. Tillsätt tomater, saffran, rivet citronskal och kikärter.
3. Häll på buljong och koka i 10 minuter. Strö i hackad dill och gräslök. Pressa i citron. Servera med aioli.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Villeroy & Boch
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
342,9
Protein (g)
7,9
Fett (g)
24,3
Kolhydrater (g)
19,1
Visningar: 350
Inlagt 2016-09-20 13:10:27

