Receptbeskrivning

Jamie Olivers vegetariska currygryta

Ingredienser för
2 st gul lök
1 st butternutpumpa
1 st blomkålshuvud, litet
1 st färsk chili(eller kryddpasta
4 st vitlöksklyftor
1 kikärtor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Currygryta – del 1Skala och hacka löken och lägg i kastrullen med en skvätt vatten och rikligt med olivolja. 6. Dela pumpan försiktigt på mitten (för att spara tid använder jag bara toppen som inte har några frön, men du kan spara botten till senare tillfälle) Skär längs med i fyra delar och skiva sedan i 1 cm stora bitar tvärs över. Du behöver inte skala. 7. Lägg bitarna i stekpannan med löken. 8. Ansa blomkålen och ta bort bladen. Skär i munsbitsstrora bitar och lägg dem i pannan (om du vill ha lite extra krydda kan du skiva ner färsk chili nu). 9. Krossa vitlöken med skalet på och finhacka koriandern med stjälkar och allt. 10. Spara några korianderblad till dekoration. Lägg allt i pannan tillsammans med en rejäl skvätt kokande vatten. 11. Tillsätt kryddpastan och kikärtorna med spadet från burken. Rör om väl och sätt sedan ett lock på grytan. 12. Låt stormkoka och rör om då och då. 13Smaka upp med salt och rör ner spenaten.

Visningar: 369
Inlagt 2016-09-20 13:13:52