Receptbeskrivning

Vegetarisk pizza

Ingredienser för
1 tsk salt
2 st tomater, skivade
3 krm svartpeppar
olivolja, till stekning
3 dl rucolasallad, finhackad
400 g aubergine
2 dl ost, t ex lagrad herrgård, riven
3 st knipplökar, klyftade
1 st majskolv, färsk
1 st sats snabb pizzadeg, (se recept nedan)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skiva auberginen och strö på salt på båda sidor av skivorna. Lägg dem i ett durkslag och låt dem stå ca 30 min så att vattnet dras ur.2. Ta upp aubergineskivorna och pressa dem lätt med papper så att så mycket vatten som möjligt torkas bort. Stek dem på båda sidor i olivolja så att de får färg. Lägg dem åt sidan.3. Stek löken ca 3 min och lägg åt sidan.4. Gör snabbpizzadegen och kavla ut 4 pizzabottnar på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt.5. Fördela rucolasallad på pizzabottnarna. Skär loss majskornen från kolven och lägg på pizzorna. Därefter stekta aubergineskivor, lök och tomatskivor. Strö på peppar och överst riven ost.6. Tag ut den heta plåten och lyft över ett bakplåtspapper med pizzor på till den. Grädda i övre delen av ugnen ca 12 min.
PIZZADEG
Det här är en pizzadeg som är gjord på bakpulver så pizzorna går att baka ut direkt. Snabbt och enkelt.
Det här behövs till 4 små pizzor:4 dl vetemjöl1/2 tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1 1/2 dl mjölk
Gör så här:1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela i smöret. Tillsätt mjölken och arbeta till en deg.2. Dela degen i 4 lika stora bitar. Kavla ut dem 2 och 2 på bakplåtspapper till önskad form. Lägg på önskad fyllning.

Visningar: 346
Inlagt 2016-09-20 13:30:54