Receptbeskrivning

Kikärtscouscous och sallad

Ingredienser för
2 dl vatten
0.5 tsk salt
2 dl couscousgryn
0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk neutral olja
50 g champinjoner
2.5 dl kikärter, kokta från burk
0.5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
6 st körsbärstomater
0.5 dl koriander, hackad
1 msk pressad citron
2 msk vatten
2 msk russin
2 krm salt
100 g blandad sallad
0.5 dl matlagningsyoghurt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Lägg i couscousgrynen, dra av från plattan och låt dem svälla ca 5 min.
2. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och skivade champinjoner någon minut. Tillsätt avrunna kikärter, spiskummin, paprikapulver, och cayennepeppar.
Fräs en kort stund så att allt blir varmt men inte bränt.
Dra stekpannan åt sidan.
3. Skölj och halvera tomaterna, vänd ner dem och koriandern i couscousen tillsammans med pressad citron, vatten och russin.
Smaka av med salt.
4. Lägg en salladsbädd på serveringsfat eller fördelat på tallrikar. Lägg över kikärtscouscous och servera med matlagningsyoghurt.

Visningar: 320
Inlagt 2012-04-16 20:59:35