Receptbeskrivning
Morots- och halloumiburgare
Ingredienser
för
Beskrivning
Morots- och halloumiburgare 8port
250g morötter
1st halloumiost (Ã 200 g)
2st ägg
3/4dl ströbröd
1tsk chiliflakes
salt
1krm svartpeppar
olja
Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg. Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.
136kcal/st
250g morötter
1st halloumiost (Ã 200 g)
2st ägg
3/4dl ströbröd
1tsk chiliflakes
salt
1krm svartpeppar
olja
Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg. Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.
136kcal/st
Visningar: 292
Inlagt 2016-09-25 18:17:54