Receptbeskrivning
Indisk linsgryta
Ingredienser
för
2 msk kokosfett
5 st morötter
2 st gul lök
3 msk färsk ingefära
1 st röd chili
5 st vitlöksklyftor
500 g röda linser
2 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 l vatten
150 g vitkål
soya
2 st grönsaksbuljong krydda
1 tsk kanel
5 st morötter
2 st gul lök
3 msk färsk ingefära
1 st röd chili
5 st vitlöksklyftor
500 g röda linser
2 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 l vatten
150 g vitkål
soya
2 st grönsaksbuljong krydda
1 tsk kanel
koriander mald
spiskummin
garam mesala
salt Beskrivning
1. Smält kokosfett i en gryta. Riv/hacka lök, ingefära, vitlök, morötter och chili. Stek på svag värme i det smälta fettet. Blanda i alla kryddor utom buljongen.
2. Häll i linserna, blanda noga.
3. Tillsätt kokosmjölken, krossade tomater och vatten. Blanda väl.
4. När det kokar- tillsätt buljongtärningar, vitkål och soya. Låt reducera (koka på svag värme) utan lock i ca 30-45 min. Rör om ibland.
5. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor efter behag.
6. Servera med jasminris och naan-bröd!
2. Häll i linserna, blanda noga.
3. Tillsätt kokosmjölken, krossade tomater och vatten. Blanda väl.
4. När det kokar- tillsätt buljongtärningar, vitkål och soya. Låt reducera (koka på svag värme) utan lock i ca 30-45 min. Rör om ibland.
5. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor efter behag.
6. Servera med jasminris och naan-bröd!
Visningar: 393
Inlagt 2016-09-25 18:51:21

