Receptbeskrivning

Maccheroni al franco

Ingredienser för
200 g nötkött
80 g champinjoner
3 msk olivolja
1 knippe basilika
1 tsk sambal oelek
1 st vitlöksklyfta
30 g parmesanost riven
vitvinsvinäger
1 tsk kalvbuljong koncentrerad
3 dl grädde
pasta


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Strimla köttet och skiva champinjonerna.
Blanda chili, riven vitlök och 2/3 av den hackade basilikan i olivoljan.
Hetta upp ett stekjärn eller en stekgryta ordentligt, lägg i köttet, champinjoner och oljeblandningen samtidigt och fräs en stund. Stänk över några droppar vitvinsvinäger och kalvbuljongen, rör om och slå i grädden. Koka upp och dra sedan till sidan.
Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När pastan nästan är klar så slår du av vattnet och häller ner pastan i gräddkoket, rör om och koka krämigt.
Avsluta med att blanda ner parmesanosten, rör om. Efter det ska det inte koka mer, då finns det risk att det skär sig.
Toppa med resten av basilikan och gärna lite färskriven parmesan.

Visningar: 762
Inlagt 2016-09-27 17:57:52