Receptbeskrivning
Italiensk gryta, stufato, med salsiccia
Ingredienser
för
1 st rödlök hackad
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl olivolja
2 st morötter i bitar
1 st blekselleri stjälk i bitar
300 g salsiccia smakrik korv kryddad med vitlök
salt
svartpeppar nymalen
1 msk paprikapulver rökt eller vanligt
1 dl matlagningsvin rött
1 burk tomater finkrossade
1 frp linser väl sköljda
1 frp blandade bönor väl sköljda
bladpersilja strimlad
olivolja novello extra vergine
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl olivolja
2 st morötter i bitar
1 st blekselleri stjälk i bitar
300 g salsiccia smakrik korv kryddad med vitlök
salt
svartpeppar nymalen
1 msk paprikapulver rökt eller vanligt
1 dl matlagningsvin rött
1 burk tomater finkrossade
1 frp linser väl sköljda
1 frp blandade bönor väl sköljda
bladpersilja strimlad
olivolja novello extra vergine
Beskrivning
Så här gör du
Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme. Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen. Salta, peppra och krydda med paprikapulvret. Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor. Låt puttra ca 10 minuter. Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering. Bjud gärna ett gott bröd till.
Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme. Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen. Salta, peppra och krydda med paprikapulvret. Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor. Låt puttra ca 10 minuter. Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering. Bjud gärna ett gott bröd till.
Visningar: 550
Inlagt 2016-09-29 06:06:25

