Receptbeskrivning

Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök

Ingredienser för
800 g sejfilé, utan skinn och ben
0.5 dl olivolja
2 st rödlök
1 st paprika, röd
1 st paprika, gul
1 st klyfta vitlök
6 st tomater
3 msk persilja
1 st citron
3 msk basilika färsk
salt & peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra fisken och ställ den åt sidan.
Skär löken i tjocka skivor och skiva upp paprikan.
Värm olivoljan, tillsätt löken och fräs tills den är mjuk.
Tillsätt paprika och stek i ca 5 minuter.
Skålla tomaterna, kärna ur och skär i tjocka klyftor.
Tillsätt den finhackade vitlöken och tomaterna och fräs under lock i ca 5 minuter.
Rör i finhackad persilja och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Pensla fisken med olja och lägg den i en eldfast form.
Stek på 200 grader i ca 10 minuter eller tills den är färdig.
Droppa pressad citronsaft över och servera ihop med grönsakerna.

Visningar: 294
Inlagt 2016-09-29 06:08:42