Receptbeskrivning
Lökpaj (glutenfri)
Ingredienser
för
botten
1 dl vatten 1 tsk torrjäst
0.25 tsk salt
25 g smält smör eller margarin
2.5 dl glutenfritt mjöl
fyllning
5 st stora lökar 2 msk smör/margarin
0.5 dl balsamvinäger
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk salt
150 g riven ost
3 st ägg
1.5 dl grädde
Beskrivning
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda torrjästen i mjölet.
Värm vattnet till 42 grader och blanda ner i mjölet.
Blanda ner salt och fett.
Låt degen jäsa medan du gör fyllningen.
Hacka löken och stek i fettet tills den är mjuk.
Häll över vinägern och kryddorna och låt dra någon minut.
Bred ut den jästa degen i en pajform.
Häll lökblandningen i pajskalet.
Strö den rivna osten över och blanda litet försiktigt ner osten i löken.
Blanda ägg och grädde och häll i pajen.
Grädda i 200 grader cirka 40 minuter tills pajen får litet färg.
Ätes gärna medan den är litet ljummen.
Blanda torrjästen i mjölet.
Värm vattnet till 42 grader och blanda ner i mjölet.
Blanda ner salt och fett.
Låt degen jäsa medan du gör fyllningen.
Hacka löken och stek i fettet tills den är mjuk.
Häll över vinägern och kryddorna och låt dra någon minut.
Bred ut den jästa degen i en pajform.
Häll lökblandningen i pajskalet.
Strö den rivna osten över och blanda litet försiktigt ner osten i löken.
Blanda ägg och grädde och häll i pajen.
Grädda i 200 grader cirka 40 minuter tills pajen får litet färg.
Ätes gärna medan den är litet ljummen.
Visningar: 580
Inlagt 2016-09-29 06:14:17

