Receptbeskrivning
Zataykyckling med ingefärsrostade haricotverts
Ingredienser
för
Beskrivning
Zataykyckling med ingefärsrostade haricotverts 4port 600g kycklingfilé
3cm urkärnad röd spansk peppar (3cm)
3st vitlöksklyfta(or)
50g ingefära
150g haricots verts
1,5dl rostade jordnötter
400g kokosmjölk
1 msk honung
2msk japansk soja
salt och svartpeppar
rapsolja
ris Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet. Skala och riv ingefäran, eller mixa den i en liten matberedare. Blanda ca 1 ½ msk av ingefäran med 150 gram haricotsvert i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna. Sätt in i ugnen i ca 15 min tills de har fått en fin gyllenbrun yta. Finhacka 2-3 vitlöksklyftor och 3 cm chili och blanda med ca 2 msk ingefära i en skål. (Vill du ha den mer spicy tar du bara lite mer chili). Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära, chili och 1 tsk salt. Mixa eller mortla 1 ½ dl jordnötter så att de blir finfördelat och tillsätt till kycklingen.
Fräs runt och tillsätt kokosmjölken, 1 msk honung och 2 msk soja. Låt det stå och puttra på medelvärme ca 5 min och servera tillsammans med ris och haricotsvert. Passande vin: M A N Chenin Blanc 2015 har en saftig, fräsch smak av citrus, äpplen, stenfrukt och lite mineraler - det är en mycket bra kombination till den här kryddiga kycklingrätten. De intensiva smakerna i maten gör att vinet visar sig från sin bästa sida med en fräsch fruktighet.
3cm urkärnad röd spansk peppar (3cm)
3st vitlöksklyfta(or)
50g ingefära
150g haricots verts
1,5dl rostade jordnötter
400g kokosmjölk
1 msk honung
2msk japansk soja
salt och svartpeppar
rapsolja
ris Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet. Skala och riv ingefäran, eller mixa den i en liten matberedare. Blanda ca 1 ½ msk av ingefäran med 150 gram haricotsvert i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna. Sätt in i ugnen i ca 15 min tills de har fått en fin gyllenbrun yta. Finhacka 2-3 vitlöksklyftor och 3 cm chili och blanda med ca 2 msk ingefära i en skål. (Vill du ha den mer spicy tar du bara lite mer chili). Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära, chili och 1 tsk salt. Mixa eller mortla 1 ½ dl jordnötter så att de blir finfördelat och tillsätt till kycklingen.
Fräs runt och tillsätt kokosmjölken, 1 msk honung och 2 msk soja. Låt det stå och puttra på medelvärme ca 5 min och servera tillsammans med ris och haricotsvert. Passande vin: M A N Chenin Blanc 2015 har en saftig, fräsch smak av citrus, äpplen, stenfrukt och lite mineraler - det är en mycket bra kombination till den här kryddiga kycklingrätten. De intensiva smakerna i maten gör att vinet visar sig från sin bästa sida med en fräsch fruktighet.
Visningar: 424
Inlagt 2016-09-29 06:25:07

