Receptbeskrivning
Baconlindad kyckling med sås
Ingredienser
för
4 st kycklingfile
8 st baconskivor eller parmaskinka
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
oregano
rosmarin
citronpeppar
lite creme frasiche
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 tsk majsstärkelse
8 st baconskivor eller parmaskinka
Örtsås
1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
oregano
rosmarin
citronpeppar
lite creme frasiche
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 tsk majsstärkelse
Beskrivning
Kycklingen:
Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par
skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.
Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i
en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter
tills kycklingen är helt genomstekt.
Örtsåsen (gör den i stekpannan efter kycklingen):
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och
guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt
dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och
majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt
grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och
då.
Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och
häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs.
Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock.
Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par
skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.
Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i
en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter
tills kycklingen är helt genomstekt.
Örtsåsen (gör den i stekpannan efter kycklingen):
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och
guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt
dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och
majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt
grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och
då.
Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och
häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs.
Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock.
Visningar: 383
Inlagt 2016-09-29 06:30:54

