Receptbeskrivning

Baconlindad kyckling med sås

Ingredienser för
4 st kycklingfile
8 st baconskivor eller parmaskinka
Örtsås
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
oregano
rosmarin
citronpeppar
lite creme frasiche
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 tsk majsstärkelse


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kycklingen:
Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par
skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.
Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i
en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter
tills kycklingen är helt genomstekt.

Örtsåsen (gör den i stekpannan efter kycklingen):
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och
guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt
dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och
majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt
grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och
då.
Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och
häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs.
Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock.

Visningar: 321
Inlagt 2016-09-29 06:30:54