Receptbeskrivning

Kycklingwok med nudlar

Ingredienser för
250 g kyckling, filé
250 g äggnudlar, okokt
300 g broccoli, buketter
2 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 st paprika
0.5 msk rödvinsvinäger
2 tsk honung, flytande
3 vitlök, pressade
3 tsk ingefära, riven färsk
5 msk soja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
2 Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
3 Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
4 Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
5 Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst
tuggmotstånd.
6 Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen), häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas
med de övriga ingredienserna och värms upp.

Visningar: 1090
Inlagt 2016-09-29 06:32:11