Receptbeskrivning

Jamie Olivers Löksoppa

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Jamie Olivers Löksoppa 1 Stor klick smör Oliv olja
1 knippe Salviablad, 8 st till servering 6st Vitlkösklyftor, skalade o mosade
5st Rödlökar, strimlade
3st Gul a lökar, stora o strimlade
3st Banan schalottenlökar, strimlade 300 g Purjolök, strimlad Havssalt Nymald svartpeppar 2l Kött eller kycklingbuljong, varm 8st Skivor lantbröd 200 g Cheddar ost Worcestershire sauce Lägg smör, olivolja, salvia o vitlök i en tjockbottnad teflonpanna. Rör runt o tillsätt all lök, krydda med salt o peppar. Placera ett lock på pannan o lämna på glänt, låt koka sakta i 50min (30min. + 20min utan lock), utan att färga grönsakerna för mycket de ska bara bli mjuka o gyllene. Rör om då och då så att ingenting fastnar på botten. Att ha tålamod att koka lök långsamt, långsamt, ger dig en otrolig sötma och en fantastisk smak, så inte frestas att påskynda processen. När din lök och purjolök är mjuka o gyllene, tillsätt buljongen, koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 till 15 minuter. Du kan skumma fett från ytan om man så vill, men det tillför god smak. Värm ugnen eller grillen till max. Rosta brödet på båda sidor. Korrigera smaksättning av soppan. När det är perfekt, häll i värmebeständiga portionsskålar o placera dem på en bakplåt. Stick ner rostat bröd i varje skål som ett lock, men lite ner i soppan. Strö över riven cheddar o ringla över lite Worcestershire sås.
Strö några salviablad med lite olivolja och lägg ovanpå varje brödskiva. Sätt bakplåten i ugnen eller under grillen för att smälta osten tills bubblande och gyllene. Håll ett öga på det och se till att det inte brinner! När osten är bubblande, lyft försiktigt ut plåten o servera.

Visningar: 384
Inlagt 2016-09-29 06:44:32